понеділок, 31 березня 2014 р.

Модуль 7. Рефлексія

    
    Дуже важливим етапом проектної роботи є створення вчителем прикладу учнівської роботи, завдяки якому можливо продемонструвати навички і знання, зв'язки із реальним світом та життям учнів.
    Для планування прикладу необхідно визначити основні запитання, продумати сценарій виконання проекту, встановити навчальні цілі. Важливо на своєму прикладі заохотити учнів до результативної праці.
    Під час роботи над даним модулем я створювала приклад учнівської роботи в своєму блозі, перед цим - записала сценарій блогу (загальний зміст, гаджети, посилання, зображення), визначили основні ресурси для дослідження.
    Завдання модуля не були важкими, але деякі труднощі виникли із вправою, згідно якої потрібно було описати на Вікі-сайті способи успішного адаптування та виконання учнями своїх проектних завдань (описати проблеми і шляхи вирішення).

2 коментарі:

  1. Згодна з Вами, що дуже важливим етапом проектної роботи є створення вчителем прикладу учнівської роботи. Зміна ролей корисна тим, що сам вчитель оцінює і час виконання, і складність питань, і рівень володіння та використання ІКТ. Створюючи завдання стає зрозумілим чи буде досягнута мета, чи чітко поставленні цілі.

    ВідповістиВидалити
  2. Я також підтримую думку, про важливість виконання вчителем учнівського прикладу, адже це допоможе ставити перед учнями реально-виконувані знавдання.
    Також надіюся ви розібралися із труднощами, які виникли у вас при описанні способів успішного адаптування та виконання учнями своїх проектних завдань. Ця вправа піде вам на користь і явпевнена в раціональності ваших пропозицій, щодо вирішення поставленого запиання.
    Бажаю успіху у вашій діяльності!)

    ВідповістиВидалити